יום שלישי, 21 באוגוסט 2012

פאי תפוחים פשוט למדי

פאי תפוחים
ללא ספק אחת האהבות הגדולות שלי, אך לאחר שהגעתי למתכון הזה, שבעיני הוא המתכון האולטימטיבי לפאי תפוחים, אני כבר לא מסוגלת להנות באמת מפאי תפוחים בכל מקום אחר. אמנם הוא לא הקינוח הכי יפה שיש, אך הוא בהחלט מצדיק את הילולו.

וכדאי שתוך כדי אפייה תהנו ממוזיקה שעושה מצב רוח טוב-


תמיד שמח במטבח- מתוך תוכנית הילדים "פרפר נחמד"

זמן הכנה- 20 דקות ו35 דקות אפייה.


מצרכים:


למילוי-
שלושה תפוחי סמית' (הירוקים החמוצים)
רבע כוס סוכר חום בהיר
שליש כפית קינמון
קורט ציפורן גרוס

לקלתית-
150 גרם חמאה
כוס וחצי קמח
רבע כוס סוכר







רצף האירועים-

מחממים תנור ל-180 מעלות.
קולפים את התפוחים ופורסים אותם לפרוסות דקות ככל הניתן,
מניחים בקערה את התפוחים הסוכר הקינמון והציפורן. ניתן להוסיף צימוקים או אגוזים. מניחים את הקערה לצבור נוזלים ועוברים להכין את הבצק.
בקערה שמים את כלל המצרכים לקלתית ומערבבים עד ליצירת בצק פירורים. עדיף בעזרת מיקסר אך אם אין בנמצא ניתן ללוש אותו בידיים אך לדאוג כל הזמן לעשות זאת תוך פירורו,


משטחים את רוב הבצק לתבנית עגולה משומנת, אך מותירים חלק מהבצק בצד.
מעל הבצק המושטח מפזרים את התפוחים ואת הנוזלים שנותרו
 מפזרים את הבצק הנותר בצורה אחידה.

מכניסים לתנור ל-25 דקות עד להתחלת השחמת הבצק.

Bon Appetit! :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה