יום שבת, 25 באוגוסט 2012

עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה פירורים נהדרת,
עוגה פשוטה ונהדרת לשבועות או בכללי כקינוח קריר ומרענן.

זמן הכנה- 30 דקות ו15 דקות אפייה


מצרכים-

לבסיס העוגה ולפירורים-
2 כוסות קמח תופח
שליש כוס סוכר
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 חלמונים

לבלילה-
500 גר' גבינה לבנה 5%
300 גר' גבינת שמנת 30%
חצי חבילת אינסטנט פודינג
500 מ"ל שמנת עמידה
רבע כוס סוכר

רצף האירועים-

מחממים תנור ל-160 מעלות
מתחילים בהכנת הבסיס והפירורים- מערבבים בקערה קמח תופח, סוכר וחמאה
מערבבים עד לקבלת בצק פירורים
מוסיפים חלמונים וממשיכים לערבב


מעל מחצית מכמות הבצק משטחים לבצק שטוח בתבנית עגולה משומנת


את יתר הבצק מהדקים לצורת עוגייה גדולה על נייר אפייה


אופים את הבסיס והעוגייה 15 דקות עד להתחלת השחמה


לאחר קירור מפוררים את העוגייה לפירורים ושומרים בקופסא סגורה.
מתחילים בהכנת הבלילה-
מקציפים את השמנת עד  קבלת קצפת יציבה, מוסיפים את הסוכר והאינסטנט פודינג


ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. מקפלים פנימה את הגבינות ומערבבים בצורה קיפולית עד לקבלת בלילה אחידה.

משטיחים את הבלילה על הבסיס



 מפזרים את הפירורים ומכניסים למקפיא לשעתיים, לאחר מכן יש לשמור את העוגה במקרר.



Bon Appetit! :)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה