יום שני, 20 באוגוסט 2012

סופלה שוקולד למתחילים

סופלה שוקולד
אחד הדברים היותר טעימים והיותר פשוטים שניתן להכין.
בשביל המצב רוח שיר על שוקולד

זמן הכנה- עד 10 דקות הכנה ועד 15 דקות אפייה.

מצרכים:

150 גר' שוקולד מריר (חבילה וחצי)
150 גר' חמאה
4 ביצים (שתיים שלמות ושתיים רק חלמונים)
רבע כוס סוכר
חצי כוס קמח
50 גר' שוקולד לבן
אבקת סוכר


רצף האירועים:


מחממים תנור ל180 מעלות. 
בקערה עמידה למיקרוגל מחממים את השוקולד והחמאה
במיקרו למשך 2 דקות.



מערבבים עד שהבלילה הופכת אחידה וסמיכה



מוסיפים את הסוכר ומערבבים



מוסיפים את הביצים והחלמונים ומערבבים



מוסיפים הקמח ומערבבים כמה שפחות, רק עד קבלת תערובת אחידה.




מעבירים את הבלילה לקעריות או סופלה או לתבנית קאפקייקס, בעדיפות לאחת מסיליקון על מנת לאפשר הוצאת הסופלה.  אם אין תבניות מיוחדות תמיד ניתן להשתמש בספלים שיעמדו בחימום בתנור (ספלי קרמיקה).
את התבניות יש למרוח בחמאה ולפזר מעט סוכר.




למלא חצי מהכמות הרצויה-
להניח באמצע הקערית שתי קוביות שוקולד לבן ולכסות בעוד בלילה.




להכניס לתנור לכ-12 דקות. יש לבדוק כי השוליים אפויים אך האמצע יכול להיות נוזלי במקצת-.



להוציא מהתנור ולפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה. מומלץ להגיש לצד כדור גלידה



Bon Appetit! :)

נהנתם מהעבודה עם שוקולד? אתם מוזמנים לנסות את הפאי שוקולד אגסים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה